Vikojen ja sairauksien lista VISA

Suomen Venäjäntoyt ry:n jalostustoimikunta julkaisee ja ylläpitää alla olevaa listaa suomalaisista venäjäntoysta, joilla on todettu joko virallisesti tai epävirallisesti erilaisia vikoja ja sairauksia, mukaan lukien jalostuksen tavoiteohjelman (JTO) jalostussuosituksien mukaisissa virallisissa polvilumpioluksaatio-, silmäpeilaus- ja sydänauskultaatiotutkimuksissa löydetyt poikkeavuudet.

Lista on avoin kaikille venäjäntoyn omistajille, jotka haluavat koiransa tiedot julkaista, mutta koiran viasta tai sairaudesta on oltava mahdollisuus esittää lääkärintodistus tai muu vastaava tosite.

Koiran tietojen lisääminen listaan on vapaaehtoista ja avoimuuteen perustuvaa, mutta rodun terveystilanteen parantamisen kannalta ensisijaisen tärkeää. Kaikkien tietojen julkaisuun on koiran omistajan lupa tai oma ilmoitus.

Myös jo edesmenneen koiran tiedot voidaan lisätä listalle. Mikäli kaikki vaadittavat tiedot eivät ole enää tarkistettavissa, voi kohtaan kirjata suurinpiirteisen vastauksen.

Listalla on nähtävissä koiran virallinen nimi, linkki Jalostustietokantaan, diagnoosi ja toteamispäivämäärä sekä lisätiedot-kohta, johon on mahdollista lyhyesti kertoa lisätietoja esimerkiksi koiran oireistosta. Mikäli koiralla on useampia diagnooseja, tulevat ne allekkain koiran nimen alle omina osioinaan.

Ilmoitetut tiedot ovat listalla aakkosjärjestyksessä koiran nimen mukaan. Voit käyttää hakutoimintoa ja etsiä tuloksia esimerkiksi koiran tai vian/sairauden nimellä tietokoneella painamalla ctrl+F tai cmd+F.

Koiran viasta tai sairaudesta voi ilmoittaa Suomen Venäjäntoyt ry:n Terveys- ja luonnekyselyssä (muista tällöin laittaa lupa tietojen julkaisemiseen viimeisen sivun Palaute-osiossa), alla olevalla lomakkeella tai sähköpostitse osoitteeseen jt.russiantoy@gmail.com

Listaa päivitetään sitä mukaa, kuin uusia tapauksia ilmoitetaan.

Mikäli haluat koirasi tiedot pois listalta, ota yhteyttä jalostustoimikuntaan sähköpostilla (jt.russiantoy@gmail.com)

Tietojen oikeellisuudesta vastaa koiran omistaja.

Suomalaisilla venäjäntoylla esiintyvien vikojen ja sairauksien lista VISA

Nimi ja rekisterinumero

DiagnoosiMuutaDiagnoosi tehty
KONKKARONKAN JUONIKAS JEKATERINA
s. 17.7.2016
FI43133/16
Polvilumpioluksaatio med 4/med 4 

Polvilumpioluksaatio med 2/med 2
Ei oireile. Polvet tarkastetaan aika ajoin epävirallisesti, epävirallisissa ollut 2/2.

1/2018


6/2018

MICRO MIRACLE'S EIGHTIES ORIGINAL GHOSTBUSTER 
s. 27.9.2021
FI59602/21

Chiari-epämuodostuma CM2 

Keskuskanavan laajentuma SM2

Koiralla on syringomyelian aiheuttama tortikollis eli kierokaula, jonka aiheuttajaa alettiin alun perin etsimään. Vuoden ikäisenä magneettikuvan avulla löytyi lopulta Chiari-epämuodostuma, sekä sen aiheuttama syringomyelia. Oikean lääkityksen löydyttyä koira on kivuton ja pystyy elämään lähes normaalia elämää. 8/2022
PEACHBELLINI
s. 12.9.2011
FI54467/11
Kyynärniveldysplasia 1/1Koira on jo kuollut. Koiran etujalat olivat todella kierot ja kyynärät ulkonevat. Ne eivät koiraa kuitenkaan mitenkään koskaan vaivanneet.3/2014
POCAHONTAS
s. 23.7.2008
ER52797/08

Polvilumpioluksaatio med  1/1 


Sydämen endokardoosi ja mitraaliläpän kordaruptuura ja prolapsi

Myöhemmin  epävirallinen polvilumpioluksaatiotutkimus med 2/2, 8/2015.

Koira on lopetettu 30.1.2017. Sydänsairaus eteni nopeasti eikä vastetta lääkitykseen saatu. Toinen polvi operoitiin vuonna 2013. Vuoteen 2015 mennessä polvi oli löystynyt uudestaan. Ei operoitu uudestaan, koira sai liikkua sen minkä halusi ja pärjäsi polviensa kanssa hyvin loppuun asti.

8/2013


1/2017

THATHANKAIYOTAKE
s. 9.12.2009
ER16010/10
EndokardoosiKoira lopetettiin 3 kk kuluttua diagnoosista. Vaste lääkitykselle oli heikko. Sivuääni oli voimakkuudeltaan 4/6.6/2018


Voit ilmoittaa koiran viasta tai sairaudesta alla olevalla lomakkeella