Pentuneuvonta

Suomen Venäjäntoyt ry:n pentuneuvonta

Yhdistyksen pentuneuvoja on venäjäntoysta kiinnostuneen apuna. Pentuneuvojalta saat ohjeita esimerkiksi siitä mihin asioihin on hyvä kiinnittää huomiota omaa pentua etsiessä. Tällaisia asioita ovat mm. pennun rekisteröinti, vanhemmille tehdyt terveystarkastukset, koirien luonteet, koirankauppaan liittyvät sopimukset, jne. Rodun kasvattajien yhteystietoja löydät tältä sivustolta ja niitä voi kysellä myös pentuneuvojalta.

Pentukyselyn voi tehdä pentuneuvojalle tai suoraan kasvattajalle. Pentuneuvoja kertoo pentueista, jotka kasvattajat ovat sillä hetkellä ilmoittaneet yhdistyksen pentuvälitykseen ja miltä osin nämä pentueet täyttävät rodun jalostuksentavoiteohjelman suositukset. Suomen Venäjäntoyt ry:n pentuneuvonta välittää vain Suomessa syntyneitä, rekisteröintikelpoisia ja alle kuuden kuukauden ikäisiä pentuja.

Kun olet varma rotuvalinnastasi ja tarvitset tietoa kasvattajista/välityksessä olevista pentueista, niin kerro jo ensimmäisessä yhteydenotossasi etsitkö lyhyt-vai pitkäkarvaista venäjäntoyta ja onko koiran sukupuolella sinulle merkitystä. Näiden tietojen avulla pentuneuvoja pystyy paremmin auttamaan sinua oman pentusi etsinnässä. Pentuvälitys ilmoittaa yhdistyksen kotisivuilla vain syntyneet pentueet. Suunnitteilla olevista pentueista kannattaa kysellä suoraan kasvattajilta. Satunnaisesti pentuneuvontaan tulee myös aikuisia, uutta kotia etsiviä venäjäntoyta.

Rotuyhdistyksen pentuneuvojalle voit laittaa viestiä osoitteeseen pentuneuvonta.russiantoy@gmail.com Pentuneuvonnan puhelinaika on kerran viikossa, lauantaisin klo 12-14. Jos aika ei sovellu, voit laittaa viestin numeroon 040 720 2187 ja sopia henkilökohtaisen soittoajan.

Kun asiasi koskee jokapäiväiseen hoivaan liittyviä asioita, kuten ruokintaa ja koulutusta kysy näistä asioista ensisijaisesti koirasi kasvattajalta.

Ohjeita pennunostajalle

Rotujärjestö SKKY:n ohje kääpiökoiraa hankkivalle
 

Pentuneuvoja:

Johanna Nykopp
Puh. 040 720 2187 (la klo 12-14)
pentuneuvonta.russiantoy@gmail.com

 

 

Kuva: Studio Muru
Kuva: Nina Saksman
Kuva: Tiia Öhman