Pentuneuvonta

HUOM! Uusia pentueita ei lisätä sivuille ennen uuden hallituksen valintaa. Pentuneuvonta toimii kuitenkin normaalisti. Tiedon välityksessä olevista pentueista saa joko soittamalla tai laittamalla sähköpostia pentuneuvojalle.

 

Suomen Venäjäntoyt ry:n pentuneuvonta

Yhdistyksen pentuneuvoja on venäjäntoysta kiinnostuneen apuna. Pentuneuvojalta saat ohjeita esimerkiksi siitä mihin asioihin on hyvä kiinnittää huomiota omaa pentua etsiessä. Tällaisia asioita ovat mm. pennun rekisteröinti, vanhemmille tehdyt terveystarkastukset, koirien luonteet, koirankauppaan liittyvät sopimukset, jne. Rodun kasvattajien yhteystietoja löydät tältä sivustolta ja  niitä voi kysellä myös pentuneuvojalta.

Pentukyselyn voi tehdä pentuneuvojalle tai suoraan kasvattajalle. Pentuneuvoja kertoo pentueista, jotka kasvattajat ovat sillä hetkellä ilmoittaneet yhdistyksen pentuvälitykseen ja miltä osin nämä pentueet täyttävät rodun jalostuksentavoiteohjelman suositukset. Suomen Venäjäntoyt ry:n pentuneuvonta välittää vain Suomessa syntyneitä, rekisteröintikelpoisia ja alle kuuden kuukauden ikäisiä pentuja.

Kun olet varma rotuvalinnastasi ja tarvitset tietoa kasvattajista/välityksessä olevista pentueista, niin kerro jo ensimmäisessä yhteydenotossasi etsitkö lyhyt-vai pitkäkarvaista venäjäntoyta ja onko koiran sukupuolella sinulle merkitystä. Näiden tietojen avulla pentuneuvoja pystyy paremmin auttamaan sinua oman pentusi etsinnässä. Pentuvälitys ilmoittaa yhdistyksen kotisivuilla vain syntyneet pentueet. Suunnitteilla olevista pentueista kannattaa kysellä suoraan kasvattajilta. Satunnaisesti pentuneuvontaan tulee myös aikuisia, uutta kotia etsiviä venäjäntoyta.

Rotuyhdistyksen pentuneuvojalle voit laittaa viestiä osoitteeseen pentuneuvonta.russiantoy@gmail.com
Pentuneuvonnan puhelinaika on kerran viikossa, lauantaisin klo 16-18. Jos aika ei sovellu, voit laittaa viestin numeroon  0451274586  ja sopia henkilökohtaisen soittoajan.

Kun asiasi koskee jokapäiväiseen hoivaan liittyviä asioita, kuten ruokintaa ja koulutusta kysy näistä asioista ensisijaisesti koirasi kasvattajalta.


Kuva: Studio Muru