Terveys

Venäjäntoy on suhteellisen terve ja pitkäikäinen rotu. Rodussa esiintyy kuitenkin joitain sairauksia ja vikoja. Näitä ovat mm.

patellaluksaatio

silmäsairaudet

sydänsairaudet

epilepsia

syringomyelia/chiari-tyyppinen epämuodostuma 
(lisätty listaan 9/22)

hammasongelmat:
Venäjäntoylla on usein ongelmia hampaiden kanssa. Maitohampaat eivät vaihdu itsekseen, vaan maitohampaita joudutaan poistamaan pysyvien hampaiden tieltä. Lisäksi venäjäntoylle kertyy helposti hammaskiveä, joka poistamattomana aiheuttaa ientulehdusta ja parodontiittiä. Parodontiitti on hampaan kiinnityskudossairaus, joka hoitamattomana aiheuttaa usein hampaiden irtoamisen.

Säännöllinen hampaiden harjaus ja hammaskivenpoisto onkin suun terveyden kannalta välttämätöntä.

  • Lue lisää hammassairauksista tästä artikkelista. Julkaistu aiemmin TOITSU-lehdessä 1/22

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Video syringomyelian oireista venäjäntoylla

Kuva: S. Vaittinen Photography

Tästä linkistä löydät Suomen Venäjäntoyt ry:n jalostustoimikunnan tekemiä ja suosittelemia jalostukseen ja terveyteen liittyviä artikkeleita ja uutisia.

Suomen Venäjäntoyt ry:n päivitetty terveys- ja luonnekysely vuosille 2022-2024. 

Pääset vastaamaan kyselyyn tästä. HUOM! Kysely on toistaiseksi päättynyt

Kyselyyn vastaaminen ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä ja vastaamisen voi tehdä myös nimettömänä. Ainoa edellytys on, että koira on virallisesti rekisteröity Suomeen tai muuhun FCI:n hyväksymään rekisteriin. Kyselyn voi täyttää myös jo menehtyneestä koirasta.

Terveystutkimustulokset vuosittain

Terveys- ja luonnekyselyn tiivistelmä